De l'smiley a les xarxes socials

Tots coneixem la famosa icona de la cara de color groc somrient de la que se n'han fet infinitat de variacions; una cara que plora, que està enfadada, dubtosa, trista...
La icona va néixer degut a una campanya de màrqueting empresarial per tal de que els treballadors tinguessin una actitud positiva a la feina, amb els clients... La campanya es va crear degut a que l'empresa s'havia fusionat amb una altra i els treballadors estaven temorosos pel seu futur laboral...
El dibuix va passar a ser de domini públic i posteriorment diferents artistes i dissenyadors el van fer servir en samarretes, adhesius, pòsters... I en van anar sorgint les diferents variacions.
Actualment ha esdevingut una figura indispensable per a la comunicació a la xarxa i entre dispositius mòbils.
A Net Engineer, en la nostra tasca com a Community Managers, coneixem i fem servir els emoticons i les seves variants com els "emojis" hereus d'aquell smiley dels anys seixanta.
Al publicar a les xarxes socials cal ser propers amb els altres usuaris, ser-ne còmplices i interactuar-hi de forma natural i propera, i les emocions i estats d'ànim formen part d'aquesta naturalitat.
Som doncs fervents defensors d'aquestes petites icones estàtiques o en moviment que ajuden a obrir un ventall comunicatiu en aquests nous mitjans molt més acolorit, plural i divertit!

Entradas populares